اخبار > مصرف زیاد قند، نمک و چربی امکان ابتلا به کرونا را افزایش می دهد

آخرین اخبار و رویدادهای مهم حوزه سلامت، بهداشت و درمان


کارشناس تغذیه معاونت بهداشت عنوان کرد؛


مصرف زیاد قند، نمک و چربی امکان ابتلا به کرونا را افزایش می دهد

سیستم ایمنی مهمترین عامل و ابزار برای در امان ماندن از ابتلا به کرونا است، اما مصرف زیاد قند و نمک و چربی سیستم ایمنی شما را روز به روز ضعیف تر می کند و احتمال ابتلای شما به کرونا را افزایش می دهد.
به گزارش روابط عمومی- منیر افتخاری نیا رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: خانه نشینی اجباری این روزهای کرونایی، خود یکی از عواملی است که مصرف تنقلات و فست فود ها را افزایش داده است . مواد غذایی که پرنمک ، شیرین و پر چرب هستند ،زمینه ساز اضافه وزن و چاقی و به تبع آن افزایش احتمال ابتلا به کرونا، دیابت، پر فشاری خون، چربی خون بالا، کبد چرب و... می شوند و خود این بیماری ها خطر ابتلا و مرگ ناشی از کووید 19 را افزایش می دهد.
وی گفت: در این دوران باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم به مواد غذایی و تنقلاتی که خریداری و مصرف می کنیم توجه بیشتری داشته باشیم، در واقع به جای مصرف تنقلات و مواد غذایی با نمک و چربی و قند بالا از مواد غذایی با نمک و قند و چربی کمتر استفاده کنیم تا این دوران همه گیری را با سلامتی پشت سر بگذاریم.
افتخاری با اشاره به این موضوع که در دوران همه گیری کرونا از مواد غذایی کم چرب، کم نمک و با قند کمتر استفاده نمایند، افزود: به جای استفاده از نوشابه و نوشیدنی های شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند در وعده های غذایی استفاده کنید، مصرف سس مایونز را محدود کنید و سالاد خود را با چاشنی هایی همچون انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر میل کنید،تا جایی که ممکن است، روزانه ماست و شیر و پنیر کم چرب مصرف کنید و در دوران قرنطینه به جای مصرف تنقلات چرب و پر نمک (مانند آجیل و تخمه های نمکی) ، چیپس ، انواع پفک ، و مواد شیرین (مانند انواع شیرینی و بیسکویت و نوشیدنی های شیرین شده با قند)، از انواع میوه ها استفاده کنید.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: انواع نوشابه ها و آبميوه هاي صنعتي، آب نبات، شكلات، نوشيدني هاي شيرين مثل شربت ها، انواع مربا و انواع شيريني هاي خشك و تر حاوي مقاديرزيادي مواد قندي هستند. مصرف زیاد مواد قندی هم موجب تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود . در مصرف آنها افراط نكنيد.
وی افزود: در حین خرید، به نشانگر های رنگی تغذیه ای مواد غذایی توجه کنید، چرا که به شما می گویند که در محصول مربوطه چقدر سدیم نمک، قند و چربی وجود دارد.
وی ادامه داد: بيشتر از 5 گرم نمك در روز ( معادل یک قاشق چایخوری ) مصرف نكنيد. دقت کنید که این مقدار نمک باید از همه مواد غذایی که در طول روز می خورید تامین شود.،به نمک پنهان در مواد غذایی نیز توجه کنید. انواع کنسروها ، فست فودها ، آجیل و تنقلات ، شور ها و ترشی ها حاوی مقدار زیادی نمک هستند.
افتخاری گفت: برای پخت غذا بهتر است از روغن های مخصوص پخت و پز مثل آفتابگردان، ذرت، سویا یا کلزا استفاده کنید و از خرید و مصرف روغن هایی که به صورت سنتی تهیه می شوند خودداری شود. در صورت تمایل به مصرف روغن کنجد از روغن ارده کنجد صنعتی استفاده کنید.


روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان


جواد علی احمد


 

 

1400/01/23   ١٢:٠٤  News  ٣١٧٦١

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 






اخبار

اخبار جدید

نشست اصحاب فرهنگ وهنر با مسئولین بهداشت و درمان استان
در طول 100 گذشته دنیا با چنین بحرانی روبرو نبوده است؛
واکسیناسیون کرونا با هدف کاهش مرگ میر و قطع زنجیره انتقال بیماری در حال انجام است
تولد نوزاد عجول نصرت آبادی در آمبولانس
آخرین فرصت برای اتصال داروخانه ها به سامانه تیتک (TTAC)، پایان خردادماه
ارائه خدمات درمانی دیابت به حدود 2 هزار نفر در کلینیک دیابت بیمارستان بوعلی زاهدان
انجام واکسیناسیون کووید-۱۹ در بیش از ۸۰درصد مبتلایان بالای ۱۸سال مبتلا به تالاسمی در شهرستان های خاش و تفتان
افزایش 7 نفر به مجموع متوفیان ناشی از کرونا در استان
پاسخگویی به سوالات و ابهامات هموطنان وظیفه ماست.
گزارش تصویری از تزریق واکسیناسیون کووید -19 افراد بالای 80 سال در شهر زاهدان
ممنوعیت تجویز داروی IVIG برای درمان بیماران کرونایی
جوانان در شرف ازدواج و زوجین ناقل تالاسمی قبل از فرزند آوری به مراکز مشاوره مراجعه کنند
راه اندازی اولین پایگاه تجمیعی واکسیناسیون کووید 19 زاهدان در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
لزوم تامین داروهای ضروری مورد نیاز بیماران کرونایی در اسرع وقت
برگزاری کمیته بررسی واکسیناسیون کرونا در شهرستان سیب و سوران
واکسیناسیون ۶۲۷ نفر از سالمندان بالای هشتاد سال در شهرستان زاهدان
بیماران خاص و صعب العلاج برای ترزیق واکسن به مراکز درمانی تحت پوشش خود مراجعه نمایند
برگزاری آیین تجلیل از مقام و منزلت استاد در زاهدان
تقدیر از زحمات کادر ماما در بيمارستان حضرت علی بن ابیطالب(ع)
واکسینه شدن 1300 سالمند بالای 80 سال در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

محتوای مرتبط